Dankwoordje Heemkundekring Vehchele

Heemkundekring Vehchele kijkt met heel veel genoegen terug op de expositie “MENSEN VAN MOBILISATIE TOT MONUMENT”.

Op drie verdiepingen in het oude pand van Van Herwaarden aan de Hoofdstraat konden bezoekers kijken en luisteren naar beelden en verhalen van de periode 1939 tot 1959.
De prachtige foto’s van Johan van Eerd, mooi bewerkt door Emiel Verwijst, de verhalen van ooggetuigen door allerlei mensen destijds in Veghel op papier gezet, de films de maquettes van Veghel 1944, alles droeg bij aan het kennismaken met het tijdsbeeld van toen.IMG_6294
Droevige en schokkende verhalen, maar ook vrolijke belevenissen van mensen riepen bij ouderen herinneringen op, maar waren juist compleet nieuw voor de jongere bezoekers.
Velen kwamen meermaals terug. Telkens trof men weer andere bezoekers die ze lang niet gezien hadden en dan moest er worden bijgepraat. De maquettes leverden veel gespreksstof op. Iedereen had wel een vraag of een aanvulling en dat werd ter plekke op de “kaart”gezet. Zo werd het een interactieve tentoonstelling. Veel nieuwe verhalen en feiten zijn opgetekend en daar kan Vehchele weer een tijdje mee vooruit.

Het bestuur van Heemkundekring Vehchele wil iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen en het draaien van de expositie ontzettend bedanken voor hun inzet. Ook dank aan de vele bezoekers die de expositie hebben bezocht. Ze hebben in stilte hebben genoten of juist actief van zich laten horen. We werden aangenaam verrast door de vele enthousiaste reacties. Het was geweldig om met iedereen samen te werken.

Nogmaals heel erg bedankt!

Bernard Vissers,
Namens bestuur hkk Vehchele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s