Martinus (Ties) Duijts.

Johan van Eerd ©

Foto genomen door Johan van Eerd ©. Locatie: terrein voor de Lambertuskerk te Veghel. Opschrift vrachtwagen: M. Duijts (grossier) Veghel. Op de foto: Martinus (Ties) Duijts.

Naar aanleiding van diverse reacties (4-1-2018) op Facebook: Foto is waarschijnlijk van midden jaren ’50. Uit een oud telefoonboek van de jaren ’50 blijkt dat de firma (bierbottelaar) Duijts was gevestigd aan de Spoorlaan 21 te Veghel. Uit archieven van BHIC blijkt dat Martinus Duijts was geboren 16 maart 1897 en overleden op 31 maart 1963. Martinus Duijts was tweemaal gehuwd geweest, eerste huwelijk met Maria van der Horst op 04-02-1922 en later  met Wilhelmina van Wanrooij op 20-09-1938. Mien Duijts van Wanrooij is overleden 6-10-2008 in het bejaardenhuis J&A te Veghel.

Als iemand nog meer informatie heeft graag reageren. Delen op social media wordt gewaardeerd!

Advertenties

2 reacties op ‘Martinus (Ties) Duijts.

  1. De firma M Duijts was gevestigd in de Havenstraat. Aanvankelijk was het een winkel/woonhuis. Na wat zoeken zien we dat op 9 mei 1932 een bouwvergunning is afgegeven voor de bouw van magazijn en vanaf dat jaar werden ook de groothandelsactiviteiten gestart. Aanvankelijk de eerste concurrent van J H van Eerdt (het huidige Jumbo) en in de eerste jaren van de tweede wereldoorlog failliet gegaan. Het pand is later gesloopt en de grond werd verkocht aan Jan Driesen die een groot herenhuis bezat aan de zuidkade. De grond werd toegevoegd aan de tuin van het herenhuis.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s